Bajnokság - Jelentkezés
 
 
 
 
 
   
 
 
Hungarian F1 League Jelentkezés
2003.05.27.  - 14:40
 
TARTALOM
01. Fontos tudnivalók a jelentkezés előtt
02. Feltételek
03. Követelmények
04. Kapcsolatfelvétel
 
01. Fontos tudnivalók a jelentkezés előtt

Üdvözlünk a Hungarian F1 League bajnokságban!

Mielőtt bárki is rögtön beadná jelentkezését a HF1L bajnokságba, fontos, hogy néhány dologgal tisztában legyen. Kezdésként el kell olvasni a Bajnokság és a Szabályok szekciót, hogy tudja mire vállalkozik, mire számíthat.

Szeretnénk azt is elmondani, hogy ez a bajnokság nem csak és kizárólag a győzelemről szól, hanem főleg a szoros, test-test elleni versenyzésről. Sokkal nagyobb élvezeti értéket jelent egy szoros verseny, mint egy menetelésszerű győzelem.

Ha a fent vázolt hozzáállással fogtok neki a versenyzésnek hamar megtapasztalhatjátok, hogy minden tekintetben több örömet szerez egy tiszta, korrekt verseny, mint a minden áron győzni akarás. Tehát mi tiszta versenyeket szeretnénk, nagy csatákkal, de a lehető legkevesebb ütközéssel és lökdösődéssel. Ezt nem mindig könnyű kivitelezni, de minden résztvevő feladata, hogy ésszerűen versenyezzen, úgy mintha tényleg egy Forma 1-es autót vezetne.

 
 
02. Feltételek

Csak az jelentkezzen, aki komolyan is gondolja, hogy heti egy-két alkalommal felnőtt ember módjára képes versenyezni másik 10-15 hasonlóan motívált társával. Nincs szükségünk olyan résztvevőkre, akik nem veszik figyelembe és nem tartják be a szabalyokat, ezzel megkeserítve mások kikapcsolódását. Annak sincs értelme, ha valaki nem tud rendszeresen megjelenni a közös versenyeken, ekkor csak más, talán lelkesebb résztvevők elől veszi el a helyet. Természetesen mindenkivel előfordulhat, hogy pont nem ér rá, de nem szeretnénk ha ebből sorozat lenne.

Mivel ez a bajnokság egy on-line megmérettetés, ezért némi tapasztalat feltétlen szükséges az on-line versenyzésben. Itt főleg arra gondolunk, hogy legyen tisztában a szoros, test-test elleni küzdelmek veszélyeivel, tudja hogyan kell viselkedni ilyen helyzetekben. Mindig legyen fogalma arról mi történik körülötte, ne az események sodrásában vergődjön. Legyen elképzelése arról, pontosan hol, mikor és hogyan kísérli meg versenyzőtársának megelőzését, aki egyáltalán nem biztos, hogy az eddig esetlegesen megszokott gépi ellenfelek szintjét hozza a pozíciója védésénel.

 
 
03. Követelmények
 • Szeret on-line versenyezni az rFactorral.
 • Van tapasztalata a fentebb említett programmal, ismeri a Forma 1 szabályait és azokat be is tartja.
 • Ismeri az autó beállítását.
 • Figyelemmel kíséri a pálya forgalmát, elengedi a gyorsabbakat (ha ez szükséges), tudja mit tegyen, ha 10-15 másik autóval versenyzik egyszerre.
 • Ésszerűen vezet, semmi őrűlt húzás és kamikáze akció.
 • ADSL / kábelnet szintű internet elérése van.
 • Rendszeresen megjelenik a közös on-line eseményeken.
 • Képes uralni az autót, csak a következő segítségeket használva: Auto shifting, Traction Control, Clutch Assistence. Aki még ezeket sem használja, azok is írhatnak, legfeljebb nem használják.
 • Nem árt, ha elég gyors is, bár nem ezen van a fő hangsúly. A sebesség majd jön a gyakorlással.
 • Havi 300-400Ft összegben hozzájárul a szerver bérléséhez.
 • Elolvasta és megértette a HF1L szabályrendszerét.

Tehát elsődleges a figyelmes, körültekintő vezetés és a szabályok betartása.

 
 
04. Kapcsolatfelvétel

A jelentkezési kérelmet a Bírói Testületnek e-mailben kell elküldeni. Néhány napon belül visszajelzünk, ha van szabad hely a HF1L bajnokságban és minden további teendőt megmondunk majd. Minden jelentkezőnek egy próbavezetésen kell majd bizonyítania rátermettségét.

Az későbbi kapcsolattartás megkönnyítése érdekében az e-mailen kívül rendelkezni kell az MSN Messenger-rel, mely egy ingyenesen letölthető program, itt megtalálható.

 
 
 
  
   
© copyright 2003-2009. mozso, all rights reserved